top of page
  • Writer's pictureRSBIH

A reprezentacija bolja od kombinovanog sastava Premijer lige BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Hadžićima pobijedila selekciju rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 33:25, a na poluvremenu je rezultat bio 16:15 u korist Zmajeva.

Na početku utakmice se igralo gol za gol, a uspješnija je bila selekcija Premijer lige BiH koja je u 15. minuti otišla na dva gola razlike, bilo je 9:7. Ipak, nakon toga reprezentacija naše zemlje je napravila seriju od 3:0 i povela 10:9. Reprezentacija naše zemlje je bila znatno bolji rival u ovoj fazi susreta, pa je u finišu prvog dijela došla do tri gola prednosti, bilo je 15:12, no selekcija Premijer lige je u završnici prvog dijela sa brzim golovima Ćosića i Hercega na poluvrijeme otišla sa minus jedan, bilo je 16:15.

U nastavku je reprezentacija BiH bila znatno bolji rival, a kao rezultat toga je došla prednost od osam golova u 43. minuti kada je pogodio Keškić, a bilo je 26:18. Prednost izabranika Bilala Šumana je rasla i u finišu susreta, pa je tako u 27. minuti iznosila plus deset, bilo je 33:23. Do kraja je to naša reprezentacija zadržala i došla do uvjerljive pobjede protiv selekcije Premijer lige BiH.

Zmajeve je do pobjede vodio Haseljić sa šest golova dok je Senjamin Burić postigao pet kao i Keškić. Malinović, Hamidović i Prce su postigli po tri, s tim da je Nikola Prce sva tri gola dao sa sedam metara dok je Panić pogodio dvaput, a Terzić se jednom upisao u strijelce. Ahmetašević je imao devet odbrana, a Grahovac sedam uz jedan sedmerac.

Kod selekcije rukometne Premijer lige BiH Predragović je postigao šest golova, Tarabochia četiri, a Ćosić i Mehmedović su dodali po tri. Bosić je imao pet odbrana, Subotić tri, a Močević jednu.

Selekcija Premijer lige BiH: Bosić (5 odbrana), Močević (1 odbrana), Predragović 6, Tarabochia 4 (1), Pavlović 2, Toromanović 1, Ćosić 3 (1), Herceg 1, Mehmedović 3 (1), Đurđević 1, S. Subotić 3 (2 odbrane), Zahirović 1.

Bosna i Hercegovina: Grahovac (7 odbrana, 1 sedmerac), Ahmetašević (9 odbrana), Terzić 1, Karačić 5, Haseljić 6, S. Burić 5, Prce 3 (3), Panić 2, Malinović 3, Hamidović 3, Keškić 5.


210 views0 comments
bottom of page