top of page
  • Writer's pictureRSBIH

Rukometaši BiH protiv Rumunije u predbaražu za Svjetsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će protiv Rumunije u predbaražu za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Egiptu.

Izabranici selektora Bilala Šumana svoje mjesto u predbaražu našli su kao jedna od četiri najlošije ekipe s nedavno završenog Evropskog prvenstva, a žrijebom u Austriji mogli smo dobiti jednu od ekipa koje su završile kao pobjednici grupa u također nedavno završenim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Na kraju je izvučena Rumunija, dok su nam preostali potencijalni rivali bili Izrael, Litvanija i Turska.

U predbaražu se igraju dvije utakmice. Prve su na rasporedu 15. ili 16. aprila, a revanši su tri dana kasnije.

Ukoliko naša reprezentacija savlada Rumuniju, nastupit ćemo i u konačnom baražu čiji će se mečevi igrati u junu. Tu su selekcije koje su protekli Euro završile na pozicijama od 4. do 20. mjesta, izuzev Danske koja brani titulu. Tako su potencijalni rivali, ukoliko se plasiramo u baraž, Austrija, Bjelorusija, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Portugal, Srbija, Slovenija, Švedska, Švicarska i Ukrajina. Žrijeb za baraž je 9. marta.

Inače, Svjetsko prvenstvo će se održati od 14. do 31. januara naredne godine u Egiptu, a učestvovat će 32 reprezentacije iz pet konfederacija.

120 views0 comments

Comments


bottom of page